Cirkulation

"The rule of the artery is supreme!" A.T.Still, founder of osteopathy

Visste du att 74% av vårt blod befinner sig i mikrokärl? Kärl som vi inte kan se med blotta ögat! Det är via de allra minsta av dessa mikrokärl våra celler får sin livsnödvändig
försörjning av gas och näringsämnen, men även rengörs från sina slaggprodukter.
En av de vanligaste orsakerna till sjukdom är en nedsatt mikrocirkulation, då våra celler
inte längre får det de behöver och inte rengörs optimalt.  En nedsatt mikrocirkulation orsakas t.ex. av åldrandet, för lite rörelse, stress och sjukdom.  Det är därmed av största vikt att stödja kroppens mikrocirkulation för att uppnå hälsa! ... både i förebyggande och behandlande syfte! Att minska stress, att motionera regelbundet, att äta en hälsosam kost, att hålla en bra balans mellan arbete och fritid, att ibland besöka en holistiskt arbetande terapeut och att dagligen använda fysikalisk vaskulär terapi BEMER är bara några exempel på hur vi effektivt kan förebygga och motverka sjukdom.

Vårt kärlsystem (cirkulationssystemet) är alltså kroppens infrastruktur, dvs det ansvarar
för transporten av de livsviktiga ämnen. För att kunna vara så frisk som möjligt behöver vi därmed skapa de bästa förutsättningarna för våra mikrokärl så vi skapar förutsättningarna för en optimal självreglering, självläkning och hälsa. En fungerande mikrocirkulation stärker vårt immunförsvar och förebygger sjukdom!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur du kan förbättra din mikrocirkulation.